Pentru orice intrebare, completare, critica sau aprobare,
....................... C O M E N T A T I va rog!
.........................

luni, 15 noiembrie 2010

Carpacio de somon


Hello everyone!
Nu am mai postat de mult... stiu... dar ba am uitat sa fac poze, ba am uitat sa le descarc... ma rog, ideea e ca I'M BACK :) Si nu oricum ci cu o super reteta!! Este un aperitiv dar mi-a placut foarte mult! Se face cu peste crud dar atata timp cat este proaspat, nu veti avea nicio problema. Reteta originala am vazut-0 pe youtube dar nu era tocmai pe gustul meu asa ca am adaptat-o :) Sper sa va placa!

Cum alegeti fileul de peste proaspat?
Daca pestele mai are piele pe el, aceasta ar trebuie sa fie stralucitoare si metalica. Daca este fada, pestele este vechi. Bucatile de peste sau file-urile nu ar trebui sa aiba un miros deranjant. Daca exista lichid pe peste, acesta trebuie sa fie clar, nu laptos. Lichidul laptos de pe fileul de peste este primul semn de putrezire. Daca vi se permite asta, apasati carnea pestelui cu degetul. Dupa apasare, ar trebui sa-si revina imediat la forma initiala. Daca adancirea persista, bucatile de peste sunt vechi, deci e indicat sa le evitati.Cand alegeti filleuri de peste colorat, carnea ar trebui sa arate densa, fara nici un fel de goluri printre straturi. sursa informatiilor: reteteculinare.ro

Asadar:

Ingrediente pentru 3-4 persoane:
1 bucata mica de file de somon proaspat
(pestele proaspat nu are miros puternic sau intepator)
1 portocala
1 lamaie
2 cepe verzi
parmezan - bucata intreaga, nu ras fin
salata verde
rucolla
verdeturi italiene
sare
piper

Se taie fileul de somon in bucatele foarte subtiri.

Bucatelele de somon se aseaza pe un platou, se acopera cu folie si se lasa la frigider pana se prepara restul ingredientelor.

Se storc portocala si lamaia, se pune sucul intr-un vas si se adauga verdeturile italiene dupa gust.

Se taie ceapa marunt si se razuie cascavalul in felii subtiri.
Un sfert din cantitatea de ceapa se adauga in sucul de portocala si lamaie, se omogenizeaza, iar parmezanul se lasa deoparte.

Se scoate platoul din frigider si se adauga un sfert din cantitatea de suc.

Se pun din belsug peste platoul cu peste salata verde, rucolla si restul de ceapa si se stopeste cu dressingul ramas.

La sfarsit, se decoreaza cu parmezan si cu o felioara de portocala.

Pofta buna!
Blog Widget by LinkWithin