Pentru orice intrebare, completare, critica sau aprobare,
....................... C O M E N T A T I va rog!
.........................

duminică, 16 august 2009

Calcan Prajit

Eu nu sunt o foarte mare amatoare de peste, ci prefer sa pap doar cateva genuri de peste si acestea gatite numai in anumite feluri. Printre ele se numara calcanul pe care imi place sa-l mananc prajit. Si nu oricum, ci cu un anumit fel de sos care nici macar nu este creatia mea, ci a jumatatii mele :)

Asadar...

Ingrediente

Un calcan
1-2 cani de faina - depinde cat de mare e pestele
2 lamai
3 catei de usturoi
o lingura de ulei de masline
sare

Se taie capul calcanului si se curata de maruntaie. Apoi se taie ca in poza de mai jos.

Se sterge fiecare bucata de peste foarte bine cu un servet de hartie ca sa nu sara uleiul, apoi se da prin faina si se pune la prajit la foc potrivit.

Se lasa la prajit pe o parte pana se patrunde, dupa cum se vede si in poza, adica pana se albeste carnea pana la os, apoi se da focul tare pret de 1-2 minute pentru ca pielea sa devina crocanta. Dupa asta, se intoarce pe partea cealalta si se lasa la prajit la fel, intai la foc potrivit pana se patrunde apoi putin la foc tare pana se face pielea crocanta.
Se urmeza acesti pasi pentru ca sa nu sara sau sa nu se arda uleiul.

Se scoate calcanul pe farfurie pe un servetel pentru a indeparta surplusul de ulei si se pregateste sosul.

Se storc lamaile, se adauga uleiul de masline, se rade usturoiul si se adauga sare dupa gust.
Se poate pisa usturoiul separat cu sare si ulei de masline si apoi adaugata pasta rezultata in zeama de lamaie.


Se serveste cald cu un pahar de vin alb si cu paine.

Pofta Buna!

0 Comentarii - Click aici si comenteaza si tu!:

Trimiteți un comentariu

Pentru intrebari, completari, critici sau aprobari, COMENTATI va rog!

Blog Widget by LinkWithin