Pentru orice intrebare, completare, critica sau aprobare,
....................... C O M E N T A T I va rog!
.........................

marți, 15 septembrie 2009

Varza calita cu muschiulet de porc

Pentru ca sunt atatea legume proaspete in perioada asta, am zis sa nu fac reteta standard asa ca am pus si cateva ingrediente in plus. Apoi m-am gandit ce fel de carne sa folosesc si prima varianta a fost puiul, numai ca... adevarul e ca ma cam saturasem de pui pentru ca am tot gatit ba cu piept de pui, ba cu pulpe de pui... Dar vroiam o carne slaba si gustoasa asa ca am ajuns la muschiulet de porc - e el cam scump dar e foarte gustos iar la varza merge la fix.
Am folosit:
2 bucati muschiulet de porc
o varza mare
2 cepe potrivite
3 ardei capia mici rosii
4 rosii
2 linguri de bulion
piper boabe
cimbru
2 foi de dafin
sare

Asadar,
varza se da prin razatoare sau se taie cat de marunt se poate sau cat de marunt va place :) Dupa aceea se freaca putin cu o lingurita de sare mare si se lasa deoparte. Se taie ardeii si ceapa in bucatele, iar carnea se taie in bucati potrivite.
Se caleste carnea in putin ulei.
Apoi se adauga ceapa si ardeiul si se calesc si acestea 1-2 minute, amestecand din cand in cand.
Dupa aceea se adauga varza. Se amesteca bine, se da focul potrivit si se acopera partial cu un capac (lasati putin loc sa iasa aburul). Veti observa ca in aprox. 10 min, varza isi va lasa destul de multa zeama. Amestecati din cand in cand.
Daca dupa 10 minute apa n-a acoperit varza (care s-a inmuiat bineinteles), completati cu o cana de apa, pana cand varza este aproape acoperita de apa (apa nu trebuie sa treaca de varza ci trebuie sa fie exact la nivelul ei dupa ce aceasta s-a inmuiat).
Lasati la fiert 30 de minute fara capac la foc potrivit amestecand din cand in cand.
Intre timp, decojiti rosiile si taiatile in bucatele.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, adaugati rosiile si mai lasati sa fiarba inca aprox. 20 de minute, tot fara capac pana scade zeama la jumatate.
Cand zeama a scazut la jumatate, adaugati 2 linguri de bulion, cimbrul, piperul boabe si sare dupa gust si mai fierbeti inca aprox. 15-20 de minute pana scade sosul la consistenta optima.
Acum va trebui sa amestecati mai des mancarea ca sa nu se prinda.
Cand e gata, opriti focul si puneti 3 foi de dafin.
Lasati 10 minute iar apoi scoateti-le pentru ca exista posibilitatea sa se amareasca daca sunt lasate in mancare.
Pofta buna!

1 Comentarii - Click aici si comenteaza si tu!:

Anonim spunea...

foarte bun a iesit,cu o lingura de smantana la servire e si mai delicios:)

Trimiteți un comentariu

Pentru intrebari, completari, critici sau aprobari, COMENTATI va rog!

Blog Widget by LinkWithin