Asadar...
Ingrediente
Un calcan
1-2 cani de faina - depinde cat de mare e pestele
2 lamai
3 catei de usturoi
o lingura de ulei de masline
sare
Se taie capul calcanului si se curata de maruntaie. Apoi se taie ca in poza de mai jos.
Se sterge fiecare bucata de peste foarte bine cu un servet de hartie ca sa nu sara uleiul, apoi se da prin faina si se pune la prajit la foc potrivit.
Se lasa la prajit pe o parte pana se patrunde, dupa cum se vede si in poza, adica pana se albeste carnea pana la os, apoi se da focul tare pret de 1-2 minute pentru ca pielea sa devina crocanta. Dupa asta, se intoarce pe partea cealalta si se lasa la prajit la fel, intai la foc potrivit pana se patrunde apoi putin la foc tare pana se face pielea crocanta.
Se urmeza acesti pasi pentru ca sa nu sara sau sa nu se arda uleiul.
Se scoate calcanul pe farfurie pe un servetel pentru a indeparta surplusul de ulei si se pregateste sosul.
Se storc lamaile, se adauga uleiul de masline, se rade usturoiul si se adauga sare dupa gust.
Se poate pisa usturoiul separat cu sare si ulei de masline si apoi adaugata pasta rezultata in zeama de lamaie.

Se serveste cald cu un pahar de vin alb si cu paine.
Pofta Buna!
Un calcan
1-2 cani de faina - depinde cat de mare e pestele
2 lamai
3 catei de usturoi
o lingura de ulei de masline
sare
Se taie capul calcanului si se curata de maruntaie. Apoi se taie ca in poza de mai jos.

Se urmeza acesti pasi pentru ca sa nu sara sau sa nu se arda uleiul.
Se poate pisa usturoiul separat cu sare si ulei de masline si apoi adaugata pasta rezultata in zeama de lamaie.
Se serveste cald cu un pahar de vin alb si cu paine.
0 Comentarii - Click aici si comenteaza si tu!:
Trimiteți un comentariu
Pentru intrebari, completari, critici sau aprobari, COMENTATI va rog!