Pentru orice intrebare, completare, critica sau aprobare,
....................... C O M E N T A T I va rog! .........................

Avem nevoie de:
Pentru Omleta

Cateva feliute de mezel slab taiate subtire
(eu am folosit 3 feliute de sunca de praga Meda)
o ceapa mica rosie sau o ceapa mare verde
2 oua mari de gaina
parmezan sau mozzarela razuita sau taiata foarte mic
Pentru Salata de Rosii

2 rosii
ulei de masline
verdeturi italiene
Se taie mezelul in patratele mici
Se taie ceapa patratele mici
Se incinge putin ulei in tigaie si se pun sunca si ceapa in tigaie la foc mediu

Se calesc 1-2 minute mestecand din cand in cand

Se da focul mare si se sparg ouale direct in tigaie

Imediat se amesteca cu grija intai albusul si apoi treptat si galbenusul astfel incat sa ramana separat si albus prajit si galbenus prajit.

Pana se ajunge la consistenta din imagine.

Se stinge focul si se adauga parmezanul astfel incat sa acopere omleta.


Se acopera cu un capac si se lasa deoparte pana preparam salata de rosii.

Se taie rosiile intr-un castronel, se adauga o lingura de ulei de masline si verdeturi italiene. Eu folosesc din cele care contin si sare grunjuroasa. Daca nu aveti asa, trebuie sa puneti si putina sare dupa gust.


Se inlatura capacul de pe omleta si se observa ca s-a topit parmezanul.

Asta-i tot!

Pofta Buna!!
1 Comentarii - Click aici si comenteaza si tu!:
asa sa-i mananci!
Trimiteți un comentariu
Pentru intrebari, completari, critici sau aprobari, COMENTATI va rog!